Уважаеми Клиенти от 01 октомври до 30 ноември 2020, офисът на Ню Травълс Ейдженси ще бъде затворен поради извършване на ремонтни дейности.
Персоналът ще работи онлайн и дистанционно от 9:30 до 18:30 . Моля изпращайте вашите запитвания на мейл nta@nta.bg

СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

Средиземно море с Costa Fortuna
Маршрут
Савона, Марсилия, Барселона, Валенсия, Палермо, Неапол

Продължителност
7 нощувки

Дати на отплаване
22.11.2020 г.

от 349 €


Кораб
Цени
Описание
Costa Fortuna
Брой пътници: 3470
Година на пускане на вода: 2003
Ширина: 35.50
Скорост: 22.00
Флаг: Италия
Брой екипаж: 1027
Тонаж: 102587.00
Дължина: 272.20


Costa Fortuna e построен и изпълнява круизи от 2003 г. Тогава е бил най-големият по тонаж и капацитет на пасажери кораб на компанията Costa, но днес, в сравнение с по-новите круизни кораби бихме определили Costa Fortuna по-скоро като среден по големина. Представител на клас Fortuna, по дизайн и концепция корабът се смята за наследник на старите италиански презокеански лайнери, на които са кръстени и част от заведенията на борда. Той е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, но с повече дух, чар и топла атмосфера.

Удобства
ГАСТРОНОМИЯ
Предимно средиземноморска кухня, но също и варианти за любителите на северноамерикански храни като бургери, хот-дог и стек се предлагат в ресторантите на борда на Costa Fortuna. В три от тях – Michelangelo, Raffaleo и Cristoforo Colombo може да хапвате безплатно – от бюфет или по меню, а ако искате да посетите по-специалния Club Conte Grande ще трябва да заплатите €25 за вечеря.

В цената на круиза влизат и вода и чай от диспенсър по време на хранене, а всички останали поръчани напитки се заплащат.

По време на стандартен едноседмичен круиз с Costa Fortuna се организират 1-2 гала вечери, когато е необходимо да бъдете облечени с официално облекло. През останалите вечери, спортно-елегантен и полуофициален стил е достатъчен, а на обяд и закуска може да носите обикновени ежедневни дрехи, като избягвате потници и боси крака.

Заведения, включени в цената на круиза

Ресторант Michelangelo 1965

Най-големият ресторант на борда на Costa Fortuna, разположен на две палуби и осигуряващ луксозна и елегантна обстановка за спокойно хапване на закуска и обяд от бюфет и възможност за дълги, приятни вечери по меню и обслужаване от любезни сервитьори.

Отворен за: закуска, обяд и вечеря

Резервация: изисква се само за вечеря. Прави се предварително - часът за хранене се избира от вас (за каюти Premium) или круизната компания (за каюти Classic) в началото на круиза. Възможните часове за хранене са 18.30 и 21 ч.

Ресторант Raffaelo 1965

Това е по-малкият основен ресторант на борда, отворен само за вечеря. Там, както и в по-големият Michelangelo 1965, може да избирате от меню предястия, супи, основни ястия с риба, месо, вегетариански ястия, десерти.

Отворен за: вечеря

Резервация: изисква се само за вечеря - както в ресторант Michelangelo 1695

Ресторант-бюфет Cristoforo Colombo

Приятен ресторант на самообслужване и голямо разнообразие от храна сервирана пред вас на бюфет, с неангажираща атмосфера и възможност да хапнете набързо. Вечер Cristoforo Colombo се превръща в пицария с обслужване. Ресторантът се намира на горните палуби 9 и 10 и има грил секция за бургери и хот дог и маси на открито.

Отворен за: закуска, обяд и следобедна закуска; вечер – само за пица

Резервация: не е необходима

Заведения с допълнително заплащане

Клуб ресторант Conte Grande 1927

Шикозен ресторант за изискана вечеря. В Conte Grande 1927 ще се насладите не само на превъзходни специалитети, приготвени от майстор-готвачи, но и на романтична обстановка и красивa панорамнa гледкa, благодарение на разположeнието му високо на 11-та палуба. Заплаща се €25 за вечеря от предястие, супа или паста, основно ястие и десерт. Отделно се заплащат напитки и 15% такса обслужване.

Отворен за: вечеря

Резервация: изисква се. Може да се направи на бюро информация или на специални интерактивни екрани, разположени на публични зони на борда.


БАРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ
Costa Fortuna предлага 11 заведения, в които може да се забавлявате или да се отпуснете на по питие с компания: джаз бар, дискотека, клуб за танци, където може да танцувате и да се учите на всякакви танци -от самба до валс, бар за пури, пиано бар и други. Всички напитки – и безалкохолни и алкохолни, които поръчвате в тях се заплащат според цени в меню. Ако имате намерение да консумирате повече, може да спестите малко разходи като предплатите за All Inclusive пакет за напитки, който Costa предлага.


УСЛУГИ НА БОРДА
Спорт, релакс и забавления

Макар Fortuna да не предлага такова голямо разнообразие от места за спорт и забавление в сравнение с по-новите кораби от флотилията на Costa или някои кораби на американските круизни компани, все пак на борда има възможност и за двете.

Който търси релаксиращи процедури, терапии или разкрасяване, може да посети СПА център Club Salute Saturnia, който разполага с парна баня, сауни, джакузи, топъл басейн и стаи за различните спа процедури.

Следните дейности са включени в цената на круиза:

Спортно игрище – открита площадка, на която може да се играе баскетбол, тенис или футбол

Басейни – корабът разполага с 3 външни басейна с различна големина. Един от тях е с подвижен покрив, а на друг е изградена малка водна пързалка.

Джакузита - Освен в СПА центъра, на откритата горна палуба на Costa Fortuna може да релаксирате в още 5 джакузита, но без заплащане.

Фитнес – фитнеса на борда на Costa Fortuna се намира в СПА зоната. Там може да правите кардио и силови упражнения, както и да участвате в индивидуални или групови уроци по танци, йога или аеробика (повечето се заплащат)

Писта за джогинг

Библиотека и стая за игри

Театър Rex – театър на три нива, където всяка вечер се организират забавни програми, спектакли и малки концерти

Допълнителна такса се плаща за:

Спортни и танцови тренировки и уроци - с изключение на някои фитнес тренировки с инструктор, останалите се заплащат на цена средно по €10

СПА център Salute Saturnia и всички процедури в него

С деца на круиз

За да осигури едновременно развлечения за децата и безгрижна почивка на родителите, Costa развива специална програма Costa Kids Program, която обединява всички занимания и професионалната грижа за малките пасажери, със и без техните родители по време на круиза: детски карнавали, пица партита, уроци по италиански, пластика, рисуване, танци за деца, много игри, спортни състезания, музикални вечери; диско партита;
2 тематични вечéри за деца с предвидено детско меню;
занималня и детска градина за деца от 3 до 11 години – безплатна до 1.30 ч. през нощта. Тези дейности са включени в цената на круиза и са организирани и водени от обучени внимателни, добре обучени за работа с деца млади служители на Costa. Провеждат се почти през целия ден: от 9 до 12 ч., от 15 до 18 ч. и от 21.30 до 23.30 ч. и са съобразени с възрастта на децата, които са разделени на 4 групи:

Mini club – деца от 3 до 6 години;
Maxi club – от 7 до 11 години;
Teen Junior – от 12 до 14 години (само за някои круизи);
Teen – от 15 до 17 години.

Интернет

По време на вашия круиз с Costa Fortuna може да ползвате интернет чрез: Wi-Fi връзка от собствен компютър, телефон, таблет или друго устройство, до която има достъп във всички общи части и някои каюти;
кабелен интернет на настолни компютри в интернет кафе на борда на кораба Фиксираната цена за всяка от опциите е €0.50/минута, които се начилсяват на вашата бордна карта, освен ако не предплатите пакет за 1 или 3 часа, когато цената на минута пада до €0.13. В допълнение се плаща и такса €3 за активация на личния достъп до интернет на кораба.


Каюти
Inside


Outside


Balcony


Suite


Изберете New Travels Agency за вашето пътуване
Поръчайте вашата е-брошура оттук
Свържете се с нас